Najnovije

Uhapšena kriminalna grupa: Krijumčarili migrante sa KiM-a u Zapadnu Evropu

Sreda 21. februar 2018, 08:00

Zbog krijumčarenja 90 migranata sa područja Kosova i Metohije, preko centralne Srbije, BiH, Hrvatske i Slovenije, do zemalja Zapadne Evrope, MUP Srbije priveo je organizatora i osam pripadnika organizovane kriminalne grupe, saopšteno je iz ovog MUP-a. Veruje se da su krijumčarili migrante u periodu od oktobra 2017. do početka januara 2018. 

Opširnije...

Vlada Kosova pozvala predstavnike svih stranaka u Skupštini da budu deo pregovaračke delegacije

Utorak 20. februar 2018, 21:32

Šef prištinske delegacije za tehnički dijalog sa Beogradom i savetnik kosovskog premijera, Avni Arifi, pozvao je predstavnike političkih partija "svih političkih entiteta" u skupštini Kosova da se pridruže ovoj pregovaračkoj delegaciji, saopšteno je iz kosovske skupštine. Poziv je uputio tokom današnjeg izveštavanja pred Odborom za spoljne poslove, dijasporu i strateške investicije. 

Opširnije...

EULEX preneo slučaj Azema Sulje na kosovske sudije

Utorak 20. februar 2018, 20:29

EULEX je u utorak odlučio da se njihove sudije povuku iz panela u jednom od glavnih slučajeva na Kosovu u koji je uključen bivši komandant OVK-a i bivši poslanik Azem Sulja, ostavljajući tako suđenje lokalnim sudijama. U ovom slučaju sudilo je mešovito sudsko veće EULEX-ovih i lokalnih sudija.

Opširnije...

Komentar dana - Nenad Radosavljević

Utorak 20. februar 2018, 19:15

I onda im mi kažemo - e pa slikajte se sa podelama, razmenama i sličnim modelima koji su sa neozbiljnim ciljevima. Mi smo, ne znamo za šta smo, ali za to smo. Tako smo se unutar sebe dogovorili u unutrašnjem dijalogu sa samima sobom.

Opširnije...

Dan Aškalija: O njihovim pravima govoriti svakog dana i na svakom mestu

Utorak 20. februar 2018, 18:41

Danas se obeležava Dan Aškalija. U Prištini je održana konferencija pod pokroviteljstvom Kancelarije za pitanja zajednica pri Kancelariji kosovskog premijera. Konferenciju je otvorio Ramuš Haradinaj, a čestitku je tokom održavanja uputio i prvi potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić.

Opširnije...

Dveri i DJB traže posebnu sednicu Skupštine o KiM-u: Samo najviši organ Republike Srbije ne razmatra najvažnije nacionalno pitanje

Utorak 20. februar 2018, 17:40

Dveri i pokret Dosta je bilo zatražili su danas vanrednu skupštinsku sednicu o, kako su naveli, "međunarodnm pritiscima na državne organe Republike Srbije u vezi sa pregovorima i situacijom na KiM-u". Traže takođe da na ovoj sednici na pitanja narodnih poslanika odgovaraju predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić. Zahtevaju da prisustvuje i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji, navode, aktivno učestvuje u pregovorima o budućnosti KiM-a.

Opširnije...

Zvaničnik USAID-a za Evropu u poseti Severu

Utorak 20. februar 2018, 16:30

Asistent administrator USAID-a za Evropu i Evroaziju Brok Birman (Broke Bierman) boravio je danas na Severu Kosova. Jutros se u Osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici sastao sa predsednikom ovog suda Nikolom Kabašićem, potom u Zvečanu sa gradonačelnikom Vučinom Jankovićem. Obišao je i predškolsku ustanovu "Lane", a posetu je završio obilaskom preduzeća za proizvodnju nameštaja "Univer" čiji je rad, između ostalog, pomogao i USAID.

Opširnije...

Zeri: Srpska lista uslovljava demarkaciju

Utorak 20. februar 2018, 13:35

Nema šanse da se demarkacija granice sa Crnom Gorom izglasa bez poslanika Srpske liste, koja uslovljava svoj glas sa formiranjem Zajednice srpskih opština, piše Zeri.

Opširnije...

Express: Kosovo želi novi nacrt sporazuma o ZSO

Utorak 20. februar 2018, 12:06

Šef kosovske delegacije u tehničkim pregovorima sa Srbijom, Avni Arifi, izjavio je za list Zeri da će se na sledećem sastanku, koji će se održati u Briselu sledeće nedelje, razgovarati sa beogradskim timom o Asocijaciji opština sa srpskom većinom. Prema njegovim rečima, Asocijacija bi trebalo da se uspostavi na osnovu odluke Ustavnog suda Kosova, što podrazumeva izmenu postojećeg dogovora.

Opširnije...

Vučić: Više puta sam razgovarao sa Ivanovićem, znali smo za njihove različite sukobe na Severu

Utorak 20. februar 2018, 11:50

Cela akcija koju su vodili po pitanju Olivera Ivanovića i posle toga usmerena je samo na otimanje Severa Srbiji, Srbima. Ne odbacujem mogućnost krivice ni na jednoj strani. Nacrtan je Srbin, samo se čeka da svi kažu to ime. Imamo određene sumnje i nadležni organi će da nastave da rade po tom pitanju. Ja sam skoro siguran da su tu upleteni ljudi sa različitih strana - kazao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, gostujući u emisiji "Čirilica" na TV Happy. Postojao je sukob između Milana Radojičića i Olivera Ivanovića, tvrdi: "sukob postoji 10-15 godina, ma kakvi, 18 godina". Naravno da ima kriminala na Severu, kaže. A gde ga nema? - pita

Opširnije...

Kallxo: Preteće poruke pripadnicima KBS-a u Zubinom Potoku

Utorak 20. februar 2018, 09:35

U pismu koje je potpisala nepoznata grupa nazvana "Severna armija" (Severna Armija) preti se nekim pripadnicima Kosovskih snaga bezbednosti (KBS) i pozivaju se da napuste ovu instituciju. "Svedoci smo težnji 'šiptara' iz Prištine da uključe Srbe iz Zubinog Potoka u vojsku OVK ili KBS - istu vojsku koja nam je ubila decu, žene i starce širom Kosova," navodi se u pismu.

Opširnije...

Preševo: Pronađena marihuana, sumnja na putnika iz Prištine

Utorak 20. februar 2018, 08:00

Dva kilograma marihuane zaplenjeno tokom proteklog vikenda na prelazu Preševo. Sumnja se da je pripadala putniku iz Prištine.

Opširnije...

Počeo Vaskršnji post

Utorak 20. februar 2018, 07:30

Opširnije...

Tači primio potvrdu priznanja Kosova od zvaničnika Gvineje Bisao

Ponedeljak 19. februar 2018, 20:55

Predsednik Kosova, Hašim Tači, primio je danas potvrdu priznanja Kosova od predsednika Gvineje Bisao. Sa Tačijem su se sastali ministar i savetnik predsednika države - Fabien Sagno i Paulin Kabrala, koji su mu predali pismo, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.

Opširnije...

I Fatmir Ljimaj odbio orden od Tačija

Ponedeljak 19. februar 2018, 20:15

Ne završava se spisak onih koji odbijaju da prime orden koji predsednik Hašim Tači dodeljuje u čat desetogodišnjice nezavisnosti Kosova. 

Opširnije...

Komentar dana - Nenad Radosavljević

Ponedeljak 19. februar 2018, 19:45

Pitam se da li su pod ovim "susedne zemlje" i "zemlje regiona" mislili na Kosovo, kao Kosovo izvan Srbije, pa se njima mešaju, ili Srbiju, kao Srbiju, sa sve Kosovom, pa se njoj mešaju. A i baš se čudim otkuda će to političko mešanje u susedne zemlje štetno uticati na dobrosusedske odnose koje decenijama negujemo. Pa to je nama normalno.

Opširnije...

Unutrašnji dijalog: Konačni sud o KiM-u daće narod Srbije na demokratski predviđen način

Ponedeljak 19. februar 2018, 19:10

Kosovo je sve prisutnije na međunarodnoj sceni, sa zvezdicom ili bez. Jedino im nedostaje stolica u UN. Prioritet vlasti u Prištini je priznavanje nezavisnosti; svako odricanje Srbije od Kosova i Metohije dalo bi nosiocima NATO agresije pravnu i moralnu satisfakciju i opravdanost napada tokom 1999; javnost nije spremna na konačno rešenje pitanje KiM-a, ali se moraju uzeti u obzir svi elementi koji su važni za rešavanje - neki su od stavova iznetih na najnovijem okruglom stolu u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji

Opširnije...

Vulin predložio razgraničenje između Srbije i "Velike Albanije" - na Kosovu i Metohiji

Ponedeljak 19. februar 2018, 17:25

"Velika Albanija je najveća pretnja za mir na Balkanu. Ideje o tome da svi Albanci žive u jednoj državi ili da imaju jednog predsednika jesu dokaz Velike Albanije. Upravo zbog toga, ja sam predlagao i predlažem da se razgraničenje između nas i Velike Albanije mora ustanoviti na Kosovu i Metohiji. I na KiM-u širenje Velike Albanije mora da bude zaustavljeno" - ovo je danas rekao, u prisustvu vojnih lica, srpski ministar vojni, Aleksandar Vulin.

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 647 »