Kosovska štampa

EULEX preneo slučaj Azema Sulje na kosovske sudije

Utorak 20. februar 2018, 20:29

EULEX je u utorak odlučio da se njihove sudije povuku iz panela u jednom od glavnih slučajeva na Kosovu u koji je uključen bivši komandant OVK-a i bivši poslanik Azem Sulja, ostavljajući tako suđenje lokalnim sudijama. U ovom slučaju sudilo je mešovito sudsko veće EULEX-ovih i lokalnih sudija.

Opširnije...

Zeri: Srpska lista uslovljava demarkaciju

Utorak 20. februar 2018, 13:35

Nema šanse da se demarkacija granice sa Crnom Gorom izglasa bez poslanika Srpske liste, koja uslovljava svoj glas sa formiranjem Zajednice srpskih opština, piše Zeri.

Opširnije...

Express: Kosovo želi novi nacrt sporazuma o ZSO

Utorak 20. februar 2018, 12:06

Šef kosovske delegacije u tehničkim pregovorima sa Srbijom, Avni Arifi, izjavio je za list Zeri da će se na sledećem sastanku, koji će se održati u Briselu sledeće nedelje, razgovarati sa beogradskim timom o Asocijaciji opština sa srpskom većinom. Prema njegovim rečima, Asocijacija bi trebalo da se uspostavi na osnovu odluke Ustavnog suda Kosova, što podrazumeva izmenu postojećeg dogovora.

Opširnije...

Kallxo: Preteće poruke pripadnicima KBS-a u Zubinom Potoku

Utorak 20. februar 2018, 09:35

U pismu koje je potpisala nepoznata grupa nazvana "Severna armija" (Severna Armija) preti se nekim pripadnicima Kosovskih snaga bezbednosti (KBS) i pozivaju se da napuste ovu instituciju. "Svedoci smo težnji 'šiptara' iz Prištine da uključe Srbe iz Zubinog Potoka u vojsku OVK ili KBS - istu vojsku koja nam je ubila decu, žene i starce širom Kosova," navodi se u pismu.

Opširnije...

I Fatmir Ljimaj odbio orden od Tačija

Ponedeljak 19. februar 2018, 20:15

Ne završava se spisak onih koji odbijaju da prime orden koji predsednik Hašim Tači dodeljuje u čat desetogodišnjice nezavisnosti Kosova. 

Opširnije...

Ziberaj demantuje Dačića: To je njegov neuspeli pokušaj

Ponedeljak 19. februar 2018, 09:00

"Mi smo u kontaktu sa Burundijem, vlastima ove države i to će dovesti do neuspelog Dačićevog pokušaja na vrhuncu njegove frustriranosti nakon priznavanja iz Madagaskara, Barbadosa, na 10. jubilej naše države," rekao je Ziberaj.

Opširnije...

U Prištini se drugi dan obeležava desetogodišnjica od jednostranog proglašenja nezavisnosti

Nedelja 18. februar 2018, 16:00

Nizom svečanosti danas je u Prištini nastavljeno obeležavanje desetogodišnjice od jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova. Počelo je sađenjem 115 stabala "u znak zahvalnosti" državama koje su priznalo Kosovo, u Memorijalnom kompleksu "Adem Jašhari" u selu Prekaze. Održana je svečana sednica Skupštine Kosova, potom su Prištinom defilovali pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga i Policije Kosova.

Opširnije...

Tači: Nema autonomije za Srbe, nema podele Kosova niti razmene teritorije

Nedelja 18. februar 2018, 10:00

Predsednik Kosova, Hašim Tači, izjavio je da je u poslednjih 10 godina iza nas zemlja imala uspone i podove, ali je, pre svega, stekla neophodnu odlučnost da se integriše u evroatlantske organizacije.

Opširnije...

"Rasprava o kravama zaboravljena, Tači odlikovao Ramu"

Petak 16. februar 2018, 20:43

Rama je došao u Prištinu, iako nije oklevao da kosovske lidere nazove "kravama" zbog svojih nedavnih pokušaja.

Opširnije...

Srbin iz Beograda u Đakovici operisao Albanca

Petak 16. februar 2018, 09:30

Lekar iz Beograda došao je u Đakovicu da obavi operaciju.

Opširnije...

Kocijančič: EU će uskoro pozvati strane za još jednu rundu razgovora

Četvrtak 15. februar 2018, 10:06

Kocijančič je najavila da će EU uskoro pozvati obe strane u drugi krug razgovora. "Uskoro će EU pozvati obe strane u drugi krug tehničkih razgovora u Briselu," rekla je ona.

Opširnije...

Pahor u Skupštini: Slovenija i Kosovo podržavali jedni druge u naporima za nezavisnost

Utorak 13. februar 2018, 21:00

Predsednik Slovenije, Borut Pahor, izjavio je tokom drugog dana posete Kosovu u obraćanju poslanicima Skupštine da je na Kosovo "došao kao prijatelj" Albanaca i Srba, kao i ostalih zajednica, poručivši da su "Slovenija i Kosovo podržavali jedni druge u naporima za nezavisnost".

Opširnije...

Još jedan građanin sa Kosova ubijen u Siriji, optužen u slučaju "Badovci"

Utorak 13. februar 2018, 16:15

Dok je juče izvešteno da je u Siriji ubijen K.A., Kosovska policija danas je saopštila da je u ovoj zemlji ubijen i B.I.

Opširnije...

Oslobođeni policajci u slučaju Ivanovića

Ponedeljak 12. februar 2018, 19:48

Osnovni sud u Mitrovici, pre dva minuta, oslobodio je dvojicu kosovskih policajaca koji su bili uhapšeni pre dva dana zbog sumnje da su manipulisali dokazima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Opširnije...

Vučitrnac ubijen u Siriji

Ponedeljak 12. februar 2018, 08:15

K.A. iz Pestova kod Vučitrna je nova žrtva sa Kosova u ratu u Siriji.

Opširnije...

Gazeta Express: Austrija se distancirala od Štraheove izjave, demanti iz Štraheovog kabineta

Nedelja 11. februar 2018, 23:14

Ambasada Austrije na Kosovu reagovala je nakon izveštaja u medijima da je austrijski vicekancelar, Hajnc-Kristijan Štrahe, izjavio da je Kosovo deo Srbije. Austrijski ambasador na Kosovu, Gerfnot Fandler (Gernot Pfandler), izjavio je da Austrija nije promenila svoj stav o Kosovu, dok je Štrahe preko svog portparola negirao da je dao kontroverznu izjavu srpskom listu "Politika".

Opširnije...

Gazeta Express: "Tači u Briselu o podeli Kosova?"

Nedelja 11. februar 2018, 16:20

Niko u kosovskom predsedništvu nije govorio o tome gde je danas Hašim Tači. Samo su potvrdili da će sutra biti na Kosovu da se sastane sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom. Izvori Express-a kažu da je predsednik u Briselu, gde govori o podeli Kosova.

Opširnije...

Slučaj Ivanović: Tužilaštvo traži pritvor za privedene policajce

Nedelja 11. februar 2018, 08:02

Tužilaštvo je u komunikaciji sa Kallxo-om pojasnilo jučerašnju akciju u Severnoj Mitrovici, gde su dva policajca uhapšena u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića.

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 175 »