Vesti

"Revizor" sutra u Zvečanu: Prištinsko pozorište sa redovnim izvođenjem na Severu

Utorak 26. septembar 2017, 09:30

U Domu kulture u Zvečanu sutra u 20 časova Narodno pozorište u Prištini izvodi predstavu "Revizor". Ovom predstavom započinje i redovno izvođenje repertoara prištinskog pozorišta na Severu Kosova.

Opširnije...

Objavljeni glasački listići za kosovske lokalne izbore

Utorak 26. septembar 2017, 08:00

Centralna izborna komisija objavila je glasačke listiće i definitivne liste kandidata za predstojeće lokalne izbore, 22. oktobra.

Opširnije...

Goraždevčanka u borbi protiv leukemije: Pomozimo Biljani Zdravković

Ponedeljak 25. septembar 2017, 21:05

Dvadesetsedmogodišnja Biljana Zdravković iz Goraždevca boluje od teškog oblika leukemije. U ovom metohijskom mestu počela je akcija sakupljanja sredstava za lečenje mame petogodišnje devojčice, javlja radio Goraždevac. 

Opširnije...

Ruska misija ubuduće pomaže Srbima na Kosovu

Ponedeljak 25. septembar 2017, 18:15

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i rukovodilac regionalnog predstavništva za Balkan NVO „Ruska humanitarni misija“, Branimir Nešić, potpisali su danas u Beogradu Memorandum o saradnji za realizaciju humanitarnih i dobrotvornih programa. „Ruska humanitarna misija“, u saradnji sa ovom kancelarijom, pomagaće ubuduće srpski narod na Kosovu i Metohiji u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne pomoći.

Opširnije...

SLS započela kampanju: "Ne borimo se za većinu, već za pravdu i principe"

Ponedeljak 25. septembar 2017, 16:00

Samostalna liberalna stranka zvanično je danas, konferencijom za medije, započela kampanju za predstojeće kosovske lokalne izbore. Ekonomski i poljoprivredni razvoj, podrška civilnom društvu, učešće građana u donošenju odluka, očuvanje identiteta i kulturnog nasleđa i opstanak Srba, neki su od prioriteta SLS-a. "Ne borimo se za većinu, već za pravdu i principe," poručio je lider ove stranke, Slobodan Petrović.

Opširnije...

Rudare: Privedena dvojica Srba, napala trećeg

Ponedeljak 25. septembar 2017, 14:25

U Rudaru kod Zvečana sinoć su privedena dvojica muškaraca srpske nacionalnosti, nakon što su fizički napala trećeg muškarca, takođe srpske nacionalnosti, i nanela mu telesne povrede, saopštila je Kosovska policija.

Opširnije...

Vučić: Nema ništa od učlanjenja Kosova u UN i dalje gluvare po hodnicima

Ponedeljak 25. septembar 2017, 14:10

"Nema ništa od učlanjenja Kosova u Ujedinjenje nacije," poručio je danas predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Oni (predstavnici Prištine, prim.red.) i "dalje gluvare po hodnicima i šetkaju se", ocenio je. 

Opširnije...

Vučić i Tači čestitali Merkelovoj na izbornoj pobedi

Ponedeljak 25. septembar 2017, 12:00

Savez partija CDU/CSU Angele Merkel pobednik je jučerašnjih parlamentarnih izbora u Nemačkoj. Čestitke Merkelovoj uputili su, između ostalih, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, i predsednik Kosova, Hašim Tači. 

Opširnije...

Šahovski klub "Trepča" na takmičenju Prva liga Centralne Srbije

Ponedeljak 25. septembar 2017, 10:15

Šahovski klub Trepča učestvovao je na juče završenom višednevnom takmičenju Prva liga Centralne Srbije u Banji Vrujci. Klub sa Severa Kosova takmičio se među 12 ekipa iz centralne Srbije i inostranstva i u takvoj konkurenciji uspeo da sačuva status člana Prve lige Centralne Srbije. Trepča je nastupila sa četiri FIDE majstora i četiri majstorska kandidata. Kapitet ekipe bio je Momčilo Adžić. 

Opširnije...

Srbi u Peći i Klini: Sanjamo bolje dane

Ponedeljak 25. septembar 2017, 08:55

Na zgarištu je bar bilo nade, pričala je Slađana Miletić kada smo pre dve godine obišli njenu kuću podno prokletijskog Šestara i Asanovog vrha u kojoj živi šestočlana porodica. Ovog leta dočekala nas je na pragu skromnog, neomalterisanog objekta, iza koga su stajali puni kanisteri. Po najvećoj žegi i vrućini, danima nemaju vodu.

Opširnije...

Banje: Pucano na vozilo granične policije Kosova

Nedelja 24. septembar 2017, 23:32

Večeras, oko 22 časa, u rejonu sela Banje, na vozilo patrole Pogranične policije Kosova ispaljeno je više hitaca iz, za sada, još uvek nepoznatog pravca. Vozilo je oštećeno sa više strana, ali, prema prvim informacijama, nema povređenih.

Opširnije...

Difovci odigrali prvu zvaničnu utakmicu pod okriljem FS Srbije: Igraj i pobedi

Nedelja 24. septembar 2017, 18:21

Danas je na stadionu u Žitkovcu bio praznik fudbala. Novoosnovani klub Dif odigrao je prvu zvaničnu utakmicu pod okriljem Fudbalskog saveza Srbije, ali su i rezultati utakmica doprineli da današnji dan bude jedan od onih za pamćenje!

Opširnije...

Hodžić za Kontakt plus: Podržite one koji već 4 godine uspešno vode Mitrovicu, ne zaboravite šta je za grad učinio Rakić

Nedelja 24. septembar 2017, 15:21

"Na predstojeće kosovske lokalne izbore građani treba da izađu u što većem broju i podrže one koji već četiri godine uspešno vode Severnu Mitrovicu. Još jednom pozivam da glasamo po savesti, ne zaboravljajući šta je u poslednje četiri godine za ovaj grad i građane učinio aktuelni gradonačelnik Goran Rakić," danas je Kontakt Plus radio preneo saopštenje šefice administracije ove opštine, Adrijane Hodžić, dostavljeno ovom radiju, kako je javio.

Opširnije...

Novinari i NVO-i u zajedničkoj akciji za slobodu medija

Nedelja 24. septembar 2017, 10:36

Gašenje Vranjskih i štrajk glađu vlasnika i glavnog i odgovornog urednika ovih novina Vukašina Obradovića jesu simboli situacije u kojoj se nalazi ogromna većina drugih nezavisnih medija u Srbiji, ukazuju novinarska, medijska udruženja, redakcije i organizacije civilnog društva. Najavljuju zajedničke akcije u borbi za slobodu medija.

Opširnije...

MMA prvenstvo Beograda: Dve medalje za Zvečance

Nedelja 24. septembar 2017, 09:00

Dvojica MMA borca iz zvečanskog Mantisa uspeli su da zapišu svoj imena na tabeli rezultata juče održanog prvenstva Beograda u ovom sportu. Dve bronze zasijale su u amaterskom delu turnira.

Opširnije...

Srbi u Peći i Klini: Krstiće niko ne priznaje

Subota 23. septembar 2017, 17:38

Porodica Krstić zapravo živi u kući porodice Ašanin, koja im je ljubazno ustupila dom. Za institucije u Prištini i mama i tata su stranci, pa mališani nemaju nikakva prava. Pošto su deca rođena u kosovskim bolnicama, za državu Srbiju oni ne postoje. Dok je majka Edmonda i za jedne i za druge stranac.

Opširnije...

KFOR: Obuka pripadnika KP-a o krivičnim delima protiv životne sredine

Subota 23. septembar 2017, 15:14

Multinacionalne specijalizovne jedinice Karabinjera sprovele su kurs obuke pripadnika Kosovske policije o krivičnim delima protiv životne sredine. U petak je održana i završna ceremonija kursa, kojoj su prisustvovali zamenik komandira KFOR-a, Brigadni General Kristijan Rajner, iItalijanski ambasador na Kosovu Pjero Kristoforo Sardi i generalni direktor policije Kosova, pukovnik Špend Madžuni.

Opširnije...

Upoznajte mitrovičke krosfitere: Kad vežbe snage i izdržljivosti postanu stil života!

Subota 23. septembar 2017, 12:10

Tumi, Veb, Torisdotir, Frejzer, Fikovski, Garard. Možda ova prezimena tri muškaraca i tri žene ne govore mnogo, ali ako ih izguglate - ova mala grupa sportista je fizički najspremnija na svetu. Sport u kojem su se takmičili nije svima poznat, ali sve više dobija na popularnosti. Krosfit (crossfit) sada već godinu dana treniraju i desetine Mitrovčana i Mitrovčanki. Ova, nekada mala sekcija, po medaljama poznatog Kik boks kluba "028", prerasta u svojevrsni nezvanični klub krosfitera. Grupe se brojno uvećavaju, početnici polako prerastaju u iskusne sportiste, a "veterani" se pripremaju za prva takmičenja. Trojica trenera - nekadašnji kikbokser Marko Božović, Željko Vukosavljević i Miloš Vakić, neumorno rade sa članovima. Tegovi, kardio i istezanje - ukratko je ono što trojica mladića pripreme za svaki od treninga, ali uz mnogo podrške za svakog od člana, motivisanje i predanost.

Opširnije...

Hodžić građanima Severne Mitrovice: Glasajte po savesti, izbori da budu fer i korektni

Subota 23. septembar 2017, 09:30

"Pozivam građane da u što većem broju izađu na glasanje, da ne prodaju svoje glasove, već da glasaju po savesti. Imajte na umu da će oni koje odaberete biti na vlasti naredne četiri godine" - poručila je građanima, uoči predizborne kampanje za kosovske lokalne izbore izvršna službenica opštinske administracije Severna Mitrovica, Adrijana Hodžić, čestitajući grašanima istovremeno poletak predizborne kampanje.

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 367 »